Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Folyóiratok, magazinok éjszakája

Élő interjúk, lapszámbemutatók, prezentációk mellett magát a szerkesztést is ki lehet majd próbálni.

Az első alkalommal megrendezett minifesztiválon több mint 100 lap szerzőivel és szerkesztőivel, köztük az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet négy folyóiratának stábjával beszélgethet a múzeum első emeleti reprezentatív teremsorában felállított standoknál. Az épület földszinti Üvegcsarnokában lesz iparművészeti és dizájnvásár kortárs alkotók részvételével, a múzeum 3 reprezentatív kiállításában kurátori vezetésekkel várja a közönséget, a délutáni órákra pedig családi programokkal készül a múzeumpedagógiai osztály. Korábbi lapszámainkat kedvezményes áron kínáljuk, ami kiváló alkalom arra, hogy betekintés után döntsenek a kiadványok megvásárlásáról. Ezen kívül mind a négy folyóirat szerkesztősége izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokkal is készül, ízelítőül:

 

ÚJ KÖZNEVELÉS
Hogy milyen egy sokoldalú pedagógus? Erre tökéletes példa lapunk egyik korábbi interjúalanya. Orbán Sándor testnevelés tanár és tanítványainak attrakciója egyelőre maradjon titok, ahogyan az is, hogy mi sülhet ki egy karateruhában ülő diák, egy festővászon és egy ecset találkozásából... Az emberi test csodáinak bemutatása alatt a közönséget is „megmozgatjuk” kicsit, végül egy közös rajzolásra invitálunk mindenkit.

 

ÚJ PEDAGÓGIAI SZEMLE
Az Új Pedagógiai Szemle élő zenés felolvasással és filmvetítéssel készül a lap közelmúltban megjelent anyagainak, illetve diákokkal készült amatőr kisfilmek felhasználásával. Hangban, képben is felvillannak a lapban megjelent szövegek hosszabb-rövidebb részletei. A felolvasásban segítségünkre egy színész-pedagógus testvérpár lesz, a szerkesztőség tagjai pedig meghívott vendégekkel kiegészülve gondoskodnak az élő zenéről és a jó hangulatról.

 

 

 

KÖNYV ÉS NEVELÉS
Mi még ismerjük az érzést, milyen kézbe venni a vágyott könyvet, beszívni az illatát, és megmutatni másoknak. Mit kezdhetünk azonban egy "korszerű" elektronikus dokumentummal, másként olvassuk-e? Létezhet-e könyvtár könyvek nélkül? Ami nem mérhető, azt a tudomány nem vizsgálja; de mérhető-e maga a tudomány? Jellemző képet mutatnak-e az iskolai olvasmányok kultúránkról; ha igen, mi végre Jókai vesszőfutása az oktatásban? A Könyv és Nevelés folyóirat gazdag tartalmát néhány gondolatébresztő írással a főszerkesztő, Dr. Csík Tibor mutatja be.

 

EDUCATIO
Hogyan szerepelt Magyarország az elmúlt időszakban a tanulói teljesítményt nemzetközi szinten mérő PISA-felméréseken? Miben vagyunk erősek? Hol kell még javítanunk? – Ezekre a kérdésekre adja meg a választ Dr. Fehérvári Anikó, az Educatio főszerkesztője.
 

Mindenkit sok szeretettel várunk tehát június 20-án a Folyóiratok, magazinok éjszakáján!

h k s c p s v
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
 
2015. jún. 20. 15:00
Iparművészeti Múzeum
1091 Budapest, Üllői út 33-37.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.