Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

ISKOLAFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK: UTAK ÉS DIMENZIÓK

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet műhelykonferenciát tart ,,Iskolafejlesztési lehetőségek: utak és dimenziók" címmel.

Időpont: 2016. január 27. 10:00 – 15:30 óra

Helyszín: OFI Mintabolt – Molnár Ferenc Terem, 1085 Budapest, József krt. 63.

Az Oktatási Indikátor Munkacsoport, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Tempus Közalapítvány 2014 végén közös műhelykonferenciát szervezett a tanulói teljesítménymérések eredményeinek értelmezési lehetőségeiről, azok esetleges korlátairól, előnyeiről és hátrányairól. A műhelykonferencia célja volt, hogy az oktatás eredményességének javítása érdekében bemutassa és ütköztesse a mérés-értékeléssel kapcsolatos eltérő szempontokat és aspektusokat, hozzájárulva a tanulói teljesítménymérések hazai értelmezéséhez, feltárva azok alkalmazhatóságának feltételeit.

A konferencia eredményei kötet[1] formájában kerültek összegzésre, melyben a szakpolitika számára ajánlások is megfogalmazódtak. E javaslatok a kérdéskör továbbgondolására is irányultak. Az újabb műhelykonferencia célja annak megvitatása, hogy a tanulói teljesítménymérések, a különböző adatrendszerek, projektek és az egyes szakterületek milyen módon tudnak hozzájárulni az iskolák fejlesztéséhez, különösen az alulteljesítő iskolák esetében.

A műhelykonferencia első része azokat az adatforrásokat, adatbázisokat, komplex információs rendszereket és mutatókat mutatja be, amelyek hozzájárulhatnak az iskolafejlesztések folyamat- és célindikátorainak megtervezéséhez, míg a második részben konkrét fejlesztési irányok, (együttműködési) területek és lehetőségek kerülnek megvitatásra egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül. Ennek megfelelően a tervezett program első részében felkért előadóink tartanak vitaindító előadásokat a különböző mérések, projektek, adatrendszerek iskolafejlesztésekben betöltött lehetséges szerepéről, tapasztalatairól, majd ezt követően lehetőség nyílik közös szakmai konzultációra, a felvetett kérdések megbeszélésére.

A műhelykonferencián való részvétel díjtalan, de a korlátozott létszám miatt előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2016. január 22-ig az alábbi regisztrációs linken jelezze: http://ofi.hu/iskolafejlesztesi-lehetosegek-utak-es-dimenziok

A program letöltéséhez kattintson IDE!

[1] http://ofi.hu/kiadvany/mit-mer-muszer

h k s c p s v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
2016. jan. 27. 10:00 - 15:30
OFI Mintabolt
1085 Budapest, József krt. 63.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.