Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Múzeumi hírek - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013

"A lámpás én vagyok" – Tanárok éjszakájamuzeumok_oszi_fesztivalja

Múzeumunk hosszabb ideje működik együtt az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával. Itt, a tanárképzési blokkban az Időutazás a gyermekkorban címmel folyó, egész szemeszteres gyakorlathoz kapcsolódunk, és ennek a tárgynak a módszertani problémáit fogjuk megvilágítani múzeumunk anyagának segítségével. A tanárjelöltek fotóinterjú-anyagaiból tablók formájában bemutatót tartanak, valamint gyűjtésük eredményeként bemutatnak egy-egy a korszakra jellemző tárgyat is. (Munkácsy Gyula az MTI fotókról, Bogdán Melinda a fotóantropológiai módszerekről referál, valamint a kutatás vezetői)

19:40 - 20:40 A hatvanas évek a fotós szemével2A Széchenyi István Kereskedelmi Szakközépiskola tanárai „Múltidéző tanórát” tartanak, ahol század eleji taneszközök segítségével helyet kap a kereskedelmi számtan, a szépírás és az irodalom is, de Budapest jellegzetes épületeit is fel kell ismerniük a vállalkozó szellemű nebulóknak.

2012-ben három pedagógus együttműködésével valósították meg a Múltidéző tanórákat, amelyekkel a 100 éves Vas utcai iskola-palotát ünnepelték meg. A nebulók az iskola diákjai, tanárai voltak, majd a Kulturális Örökség Napok és a Budapest100 rendezvények keretében az épületet meglátogató vendégek számára is felidézték az elmúlt korok tanóráinak hangulatát.

A múzeumpedagógiai foglalkozást vezetik: Bujkné Pálmay Ildikó és Jakab Szilvia

Oktatási módszerek a magyar pedagógiatörténetben

Magyaróra. Múzeumpedagógiai foglalkozás, ahol nem csak tanórai keretekben ismerkedhetnek a – ma már nem használatos – pedagógiai módszerekkel a résztvevők.

Óraadó: Farkas Atilla, ELTE tanár szakos hallgató

h k s c p s v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
2013. okt. 11. 10:30
OFI - Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
1089 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.