24
jan
Medvey Tamás

A 2015-ös év adatai már elérhetők az EDUMAP-en

Az EDUMAP az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet olyan fejlesztése, amely oktatásstatisztikai adatok térképes, táblázatos, illetve grafikonos megjelenítésére szolgál, interaktív kezelőfelületen biztosítva az adatok gyors és felhasználóbarát hozzáférését.

Az alkalmazás segítségével a felhasználó könnyedén képes hozzáférni az adatbázisban tárolt aggregált (régiós, megyei, illetve járási szintű) adatokhoz, ezekből tetszőleges – elmenthető és kinyomtatható – térképeket, táblázatokat, grafikonokat készíthet. Az országos szintű lekérdezések mellett egy-egy régió, megye adatai külön is megjeleníthetők.

Kutatóknak feltétlenül ajánljuk a Kutatói adatbázisok ikont. Itt egy egyszerű, regisztrációhoz kötött bejelentkezés után SPSS sav-fájlokat lehet letölteni, amelyek az EDUMAP-nél több változót, és ami lényeges: feladatellátási helyi szintű adatokat tartalmaznak.

Az EDUMAP eléréséhez kattintson IDE!

Az adatok forrása a köznevelési feladatot ellátó intézmények statisztikai célú adatszolgáltatása (Közoktatási Információs Rendszer – Közoktatási Statisztika (KIR-STAT, „októberi statisztikák”)).

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.