24
jan
Medvey Tamás

A 2015-ös év adatai már elérhetők az EDUMAP-en

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az EDUMAP az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet olyan fejlesztése, amely oktatásstatisztikai adatok térképes, táblázatos, illetve grafikonos megjelenítésére szolgál, interaktív kezelőfelületen biztosítva az adatok gyors és felhasználóbarát hozzáférését.

Az alkalmazás segítségével a felhasználó könnyedén képes hozzáférni az adatbázisban tárolt aggregált (régiós, megyei, illetve járási szintű) adatokhoz, ezekből tetszőleges – elmenthető és kinyomtatható – térképeket, táblázatokat, grafikonokat készíthet. Az országos szintű lekérdezések mellett egy-egy régió, megye adatai külön is megjeleníthetők.

Kutatóknak feltétlenül ajánljuk a Kutatói adatbázisok ikont. Itt egy egyszerű, regisztrációhoz kötött bejelentkezés után SPSS sav-fájlokat lehet letölteni, amelyek az EDUMAP-nél több változót, és ami lényeges: feladatellátási helyi szintű adatokat tartalmaznak.

Az EDUMAP eléréséhez kattintson IDE!

Az adatok forrása a köznevelési feladatot ellátó intézmények statisztikai célú adatszolgáltatása (Közoktatási Információs Rendszer – Közoktatási Statisztika (KIR-STAT, „októberi statisztikák”)).

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.