28
júl
Ludas Viktor

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet fogadta a dél-koreai Oktatási Hivatal delegációját

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2016. július 28-án a dél-koreai Jejuból érkezett, pedagógus-szakemberekből álló delegáció intézetünk munkájába nyerhetett rövid betekintést.

Dél-Korea legnagyobb szigetéről, a Jeju-sziget Oktatási Hivatalából érkező vendégeket Dr. Pompor Zoltán kutatási és fejlesztési főigazgató-helyettes köszöntötte. Majd Kim Chang-Su a Jeju-i Oktatási Hivatal képviseletében elmondta, nagyon örülnek, hogy itt lehetnek, látogatásuk elsődleges célja az emberi jogok témájának iskolai feldolgozása, a demokráciára neveléssel kapcsolatos tapasztalatok, jó gyakorlatok összegyűjtése, megosztása.

Ezt követően az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársai tartottak előadásokat.

Hatony Sára tanácsadó, a magyarországi oktatási rendszer struktúráját, az Intézet főbb tevékenységeit, valamint a demokráciára, emberi jogokra nevelésben betöltött szerepét mutatta be.  

Reményi Judit pedagógiai fejlesztő, az iskolai közösségi szolgálat működését ismertette részletesen. A programot a 2012/2013-as tanévtől kezdődően vezették be a magyarországi középiskolákban. Az iskolák által szervezett kötelező közösségi szolgálat az érettségi vizsga feltétele, és olyan tanórán kívüli elfoglaltságokat jelent, mely során egészségügyi, szociális-jótékonysági, oktatási, kulturális, környezetvédelmi, bűnmegelőzési és fogyatékkal élőket segítő programokban vehetnek részt a diákok.

Dr. Varga Attila tudományos főmunkatárs, központvezető az OFI környezeti nevelési programjait és iskolai jó gyakorlatokat mutatott be,. Előadásában ezen pedagógiai programok fontos üzenetét hangsúlyozta miszerint élhető környezet nélkül élhető társadalom sem működhet.

Végül az esemény szakmai beszélgetéssel zárult.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.