10
máj

Beregszászban járt az OFI

Az EKE OFI gondozásában kiadott Újgenerációs Ábécés olvasókönyv 1. osztályosoknak tankönyv és a hozzá tartozó olvasás és írás munkafüzetek használatát, a magyar ajkú gyerekek olvasás-írás tanításának az alapjait az Ukrán Oktatási Minisztérium engedélyezte a kárpátaljai magyar tannyelvű iskolák első osztályában.

Ez a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség kezdeményezésére és a Kárpátaljai Megyei Pedagógus-továbbképző Intézet közreműködésével valósulhatott meg.

Ezzel kapcsolatban a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet Beregszászi Tagozata megyei módszertani szemináriumot szervezett a tankönyvcsomag használatával kapcsolatban kárpátaljai tanítók számára. 
 
A bemutatót a program szervezője és motorja, Gabóda Béla, a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet Beregszászi Tagozatának igazgatója nyitotta meg.
 
Az előadást az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tananyagfejlesztő Központjának vezetője, a taneszközök főszerkesztője, Kóródi Bence, a műhelyfoglalkozást a budapesti Lázár Ervin Általános Iskola képzője és gyakorló tanítónője, Grófné Salamon Éva tartotta.
 
A szakmailag sikeres szemináriumon, amely az Eszterházy Károly Egyetem, az OFI és a KELLO vezetőségének támogatása nélkül nem jöhetett volna létre, 74 lelkes és elhivatott pedagógus vett részt 50 kárpátaljai magyar tannyelvű iskolából. Az előadók hangsúlyozták: az Újgenerációs könyvek az internet segítségével teljes egészükben letölthetőek a szakanyagokkal, vagyis a szerkeszthető tanmenetekkel, a pedagógusi kézikönyvekkel és a kiegészítő módszertani tartalmakkal együtt.

(Szöveg: Kóródi Bence, Fotók: Grófné Salamon Éva, Gabóda Béla, Kóródi Bence)

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.