26
ápr
Hegedűs Mihály

Bloggers - korszerű angol nyelvkönyv szakközépiskolásoknak

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Bloggers 1 című középiskolai angol nyelvkönyvünk 2017 elején jóváhagyást kapott az új szakközépiskolai tantervnek megfelelő (korábban szakiskolai) használatra is.

A háromkötetes sorozat első kötetét a 9-11. évfolyamos azoknak a szakközépiskolás diákoknak ajánljuk, akik általános iskolában már tanultak angolul, de ismereteik hiányosak és bizonytalan nyelvi alapokkal rendelkeznek. A könyv a tanulókat A1-A2 nyelvi szintre juttatja el a 11. évfolyam végére.

A tankönyv tíz nagy fejezete a szakközépiskolai kerettanterv által ajánlott témakörökre épül:

1. Bemutatkozás, ismerkedés, család

2. Napirend

3. Étkezés, egészséges táplálkozás

4. Lakóhely

5. Szabadidő, kulturális programok

6. Vásárlás, öltözködés, divat

7. Sportok

8. Élettörténet elbeszélése

9. Iskola

10. Utazás, nyaralás.

A témák a tizenéveseket érintő és érdeklő szempontok és helyzetek alapján kerülnek feldolgozásra (pl. iskolai élet, családi konfliktusok, extrém sportok, kamasz hősök, blogok). A tanulók motivációját erősítheti, hogy az anyag speciálisan magyar vonatkozású szövegeket és szókincset is tartalmaz, így a diákok képesek lesznek a saját életükről és országukról beszélni (pl. városok, szokások, ételek, ünnepek, híres emberek).

A könyv kis lépésekben halad, folyamatosan gyakoroltat, rendszeresen ellenőriz, felzárkóztat. Az egyszerű megfogalmazású magyar nyelvű nyelvtani magyarázatok és a kiejtéssel bővített angol-magyar szószedet is a magyar diákok igényeit tartja szem előtt. A leckénkénti szószedetben példamondatok segítik a szavak elsajátítását. A tankönyvet munkafüzet, 2 db audio-CD, és részletes tanári kézikönyv, feladatlapok egészítik ki. Az EKE-OFI honlapjáról tanmenet és témazáró tesztek is letölthetők a kiadványhoz.

További információ, betekintő oldalakkal

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.