28
júl
Medvey Tamás

Budapesten, Miskolcon és Pécsett várják a pedagógusokat a Szakmai Tanévnyitó Konferenciára

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Szakmai Tanévnyitó Konferenciát rendez 2014. augusztus 26–28. között az ország három különböző nagyvárosában az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága és háttérintézményei.

Az idei évben megújul a tanévnyitó konferencia: három egymást követő napon, három különböző helyszínen, de ugyanazzal a programmal zajlik, így közel 3000 pedagógus értesülhet személyesen a legújabb köznevelési irányokról.

A rendezvény célja a tanévkezdést megelőzően átfogó képet adni a pedagógusoknak a köznevelési rendszer legújabb elemeiről. A délelőtti plenáris előadáson beszédet mond Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, és előadást tart Czunyiné dr. Bertalan Judit, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára, Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, Sipos Imre helyettes államtitkár, Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Pósfai Péter, az Oktatási Hivatal elnöke és Dr. Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója. A délutáni szekció-előadások keretében szó esik a tanfelügyeletről, a minősítési rendszerről, az e-portfólióról, a pedagógus-életpályamodellről, az újgenerációs tankönyvekről, a szaktanácsadásról, a pedagógusképzésről, az óvodai nevelésről és a Nemzeti Pedagógus Kar tagozati struktúrájáról.

A konferencia keretében az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága és háttérintézményei közreműködnek: az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., az Oktatási Hivatal és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet.

 

A Szakmai Tanévnyitó Konferencia helyszínei és időpontjai:

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes programokat és a regisztrációs felületeket a linkekre kattintva érheti el:

  • Budapest: PROGRAM (A nagyfokú érdeklődésre való tekintettel a budapesti konferencia regisztrációját lezártuk. A pécsi rendezvényre továbbra is várjuk a jelentkezőket.)
  • Miskolc: PROGRAM (A nagyfokú érdeklődésre való tekintettel a miskolci konferencia regisztrációját lezártuk. A pécsi rendezvényre továbbra is várjuk a jelentkezőket.)
  • Pécs: PROGRAM, REGISZTRÁCIÓ

(A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.)

A konferenciával kapcsolatos kérdéseiket várjuk a tanevnyito2014@ofi.hu címre vagy a +36 70 491 0507 telefonszámon.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.