7
szep
Hegedűs Mihály

Diagnosztikus felmérés a tanítás-tanulás támogatására

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A tanév tervezésének és a minél eredményesebb tanítás-tanulás támogatásának támogatására lehetőség van egy tanév eleji, majd egy tanév végi diagnosztikus felmérésben való részvételre.

Egy évvel ezelőtt vállaltuk, hogy a vállalkozó szakgimnáziumok számára elérhetővé teszünk egy olyan diagnosztikus felmérést, amely segítheti a pedagógusokat a tanév tervezésében. Személyre szólóan láthatják, hogy az intézményben a tanulmányaikat megkezdő 9. évfolyamos diákjaik hogyan viszonyulnak a természettudományos tárgyakhoz, milyen előzetes tudásuk, tapasztalataik vannak, illetve milyen természettudományos témák iránt érdeklődnek. 

A tervezett diagnosztikus mérés – kísérleti változatát – online formában, szeptember 11-15. között valósíthatják meg az érdeklődő intézmények, illetve osztályok. A tanév végén pedig egy újabb mérést fogunk ajánlani, amellyel a változást tudják azonosítani.

A feladatlap kitöltésére – amit a tanulók számítógépen, online módon hajthatnak végre – 45 perc áll rendelkezésre. Az eredményről a tanulók személyes visszajelzést kapnak, amennyiben megadják elektronikus elérhetőségüket.

A részletekről a komplex természettudomány tantárgyat tanító szaktanárok érdeklődjenek az intézményvezetőjüknél.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.