19
jún
Ijjas Tamás

A Diák – Szín – Játék jubileumi évada a Múzeumok éjszakáján

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2017. június 24-én ismét megrendezésre kerül a Múzeumok Éjszakája, amihez idén is csatlakozik az Országos Pedagógiai  Könyvtár és Múzeum. X. alkalommal rendezik meg a Diák – Szín – Játék című programot, a szecessziós iskolaépület kinyitja kapuit a diákszínjátszók előtt.

Koreográfusok, rendezők, drámapedagógusok, muzeológusok közös munkájaként születik meg esti az program. Idén a nézők is „előadóművészekké” válhatnak egyik műsorszámunkban, és megtapasztalhatják a látvány és a mozgás bűvöletét.

PROGRAM:

18.00 – 19.00

Vizuális effektek a 19. századi iskolában, avagy hogyan váltunk a látvány rabjaivá? Bogdán Melinda tárlatvezetése az Orbis Pictus c. kiállításban

19.00 – 19.45

DRÁGASZÁG (táncszínház) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA (BUDAPEST) / 11. B.

Tárgyak, amiket szeretünk, tárgyak, amikért élünk, tárgyak, amiktől függünk. Egy darab, ami nem műtárgyakról szól…

Rendezte: Tóth Laura

19.45 – 21.00

KARINTHY FERENC: GELLÉRTHEGYI ÁLMOK

1945 elején járunk, egy gellérthegyi villa pincéjében, ahol egy katonaszökevény Fiú és egy üldözött zsidó Lány próbálja túlélni a háború utolsó hetét. A maguk módján elmenekülnek a valóságból: játszanak egy másik világot, bőséget, békét, Hold-utazást – és szerelmet… A mostani előadás szereplőinek, de még szüleiknek is 1945 csak könyvekből ismert. Ezért is izgalmas Zsófi, és Zsombor, két fiatal diák elképzelése, rendezése és játéka – friss megközelítésben.

Rendezte és játssza: Gergelyfy Zsófia Annamária, Kaluczky Zsombor

21.00 – 22.30

SZECESSZIÓS FÁTYOLJÁTÉK A „TÜNDÉRKASTÉLYBAN” – MAGYAR MOZDULATMŰVÉSZETI TÁRSULAT ÉS MAGYAR MOZDULATKÓRUS

Mozdulatművészeti improvizáció és közös tánc a nézők részvételével.

Koncepció és koreográfia: Fenyves Márk, Pálosi István

A programokról részletes leírás olvasható a múzeum honlapján. A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják! A múzeum 24.00 óráig látogatható!

Helyszín: Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

Elérhetőségek: 1089 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.,

tel.: 323-5513

www.opkm.hu, muzeum@opkm.hu

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.