3
jún
Hugyecz Enikő

„Életjelek” akciófelhívás meghosszabbítása

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Zöld óvoda-, ökoiskola programok kiszélesítése c. projekt keretében meghirdetett „Életjelek” akciófelhívásra (http://ofi.hu/hir/eletjelek-akcio-felhivas) folyamatosan érkeznek a fényképek, illetve a kapcsolódó feladatokra született megoldások, melyeket ezúton is köszönünk.

Az Akció célja a zöld óvodák és ökoiskolák környezetének Natura 2000-irányú felfedezése az interneten és a valóságban, és a terepen készül fotók feltöltése http://ofi.hu/kerdoiv/natura-2000-eletjelek-urlap, függetlenül attól, hogy az adott óvoda, iskola városias vagy vidéki környezetben van.

A felhívás egyszerre kívánja segíteni a Natura 2000 fogalom megismerését, a terepi élménypedagógiát, és az IKT pedagógiai felhasználását. Az adatok alapján készülő közös fényképgyűjteményt és térképet hamarosan nyilvánosságra hozzuk, így a zöld óvodák és az ökoiskolák is megnézhetik a számukra releváns társintézmények alkotásait, és felmutathatják eredményeiket másoknak is.

Az OFI a június 10-i „Ki a tanteremből nap” miatt az Akció időtartamát 2016. június 15-ig meghosszabbítja.

A „Ki a tanteremből nap” céljáról és eseményeiről ezen a felületen olvashatnak (http://emptyclassroomday.eu/hu/).

Az óvodai, iskolai programok megvalósulását a Nemzeti Parkok programjai is segítik. Keressék az interneten a Nemzeti Parkok Hete alkalmával meghirdetett szakvezetéses túra-, és programkínálatokat!

Az Életjelek Akció magában hordozza a lehetőségét az éves ismétlésnek. Ezen keresztül szolgálhatja majd egy-egy táj változásának közösségi-intézményi dokumentálását, valamint az évfolyamok, generációk közötti élő kapcsolat fejlődését.

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.