16
feb
Hegedűs Mihály

Elindult az első Digitális Témahét regisztrációja

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kezdeményezésére 2016. április 4–8. között első alkalommal szervezik meg az iskolákban a Digitális Témahetet, amelynek célja a digitális pedagógia, illetve az ehhez kapcsolódó pedagógiai eszközök népszerűsítése.

A programban résztvevő iskolák egy hét keresztül az általuk választott tantárgyakon átívelő témát digitális módszerekkel dolgozhatják fel: ezek használata ma már nem jövőbe mutató innováció, hanem a mindennapok alapvetése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett abban, hogy Magyarországon nagyobb hangsúlyt kapjon a digitális készségek fejlesztése, a digitális pedagógia elterjesztése.

Az EMMI a Digitális Témahét koordinálására az Informatikai Vállalkozások Szövetségét (IVSZ) kérte fel. A szövetség szívesen nyújt jelentős támogatást a program megszervezéséhez, mivel kiemelten fontos üzenetnek tartja, hogy az informatikai vállalkozások felelősséget vállaljanak a jövő generációinak a digitális világra való felkészítésében.

A regisztráció a Digitális Témahét honlapján a csatlakozó partner szervezetek számára már elérhető, és hamarosan kezdődik az iskolák regisztrációja is, amelyre 2016. április 4-ig lesz lehetőség. A pályázat kiírása és minden további információ a jelentkezésről és a programról a rendezvény honlapján található.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.