21
dec
Medvey Tamás

Elindult az ERASMUS+ Student Voice – The Bridge to Learning projekt

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet képviseletében Kákonyi Lucia, projektkoordinátor, és Rózsa Gábor, IT-szakember vettek részt a Student Voice – The Bridge to Learning projekt első partnertalálkozóján Ljubljanában, Szlovéniában.

A most induló projekt célja a tanulók bevonása a saját tanulásuk, fejlődésük megtervezésébe, hogy javuljon az iskolai tanulás élménye, a diákok tanulás iránti elköteleződése és erősödjön a tanárok és diákok közötti együttműködés. A Student voice - the Bridge to Learning projekt módszertani eszközök, oktatási modellek és pedagógus továbbképzések kidolgozásával kívánja támogatni a pedagógus-tanuló közötti partneri viszony létrejöttét, hogy a pedagógusok bevonják a tanulókat, azaz a tanulók hangot kapjanak saját tanulási útjaik megtervezésében, készségeik és attitűdjeik fejlesztésében, ezzel is támogatva a felelős, demokratikus állampolgárrá válás folyamatát.

Öt európai uniós országból – Hollandiából, Skóciából, Írországból, Szlovéniából és Magyarországról – összesen 15 iskola vesz részt a nemzetközi programban. Partnerszervezetként a szakmai anyagok elkészítése mellett az OFI feladata a Student voice - the Bridge to Learning nemzetközi honlap létrehozása és működtetése valamint a 2017-es és 2018-as projekttalálkozó megszervezése Budapesten.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.