9
szep
Ludas Viktor

Elindult a kísérleti tankönyvek használatát támogató ideiglenes portál

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2014. szeptember elejétől a http://etananyag.ofi.hu/ címen érhető el a kísérleti tankönyvek használatát támogató ideiglenes portál.

A portál tartalma – beleértve a folyamatosan bővülő digitális tananyagokat – korlátozás nélkül elérhető.

A műveltségterület kiválasztása után a felhasználók tankönyvenként csoportosítva találják meg a kapcsolódó dokumentumokat, a tankönyv borítójának képe alatt pedig a könyvhöz tartozó munkafüzetek, tanmenetek, és egyéb tanári segédanyagok találhatók meg.

A tankönyvi fejezetekre kattintva elérhetővé válnak az egyes leckékhez tartozó elektronikus tananyagok. Ezek nagyon sokfélék (pl. animációk, videók, interaktív feladatok, ajánlott linkek), és céljuk, hogy a tudásanyag tanórai és otthoni elsajátítását változatos formákban és izgalmas módon segítsék.

Az elektronikus tananyagok egyfelől az OFI által készített oktatást segítő prezentációkból, animációkból és interaktív feladatokból, másfelől az interneten bárki számára elérhető, platformfüggetlen anyagokból állnak. Ez utóbbiak is a tanulnivaló szerves részét képezik, és az OFI ideiglenes portálján összegyűjtve, rendszerezve megtalálhatóak, ezzel is megkönnyítve a tanárok és diákok munkáját, azzal hogy a világhálón elérhető oktatási segédletekkel továbbfejlesszék és színesítsék tanulási módszertanukat.

A feltöltött tartalmak köre folyamatosan bővül, így javasoljuk, hogy rendszeresen látogasson el oldalunkra.

Az oldal ideiglenes portálként működik, ezért az esetleges fennakadások esetén türelmüket kérjük, az oldal fejlesztésén folyamatosan dolgozunk.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.