1
szep
Ludas Viktor

Elkezdődött a regisztráció az idei PénzSztár versenyre

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a PénzSztár elnevezésű verseny, melynek fő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, játékos formában mérje tudásukat és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában.

A 2013-as indulás óta több száz középiskola több ezer diákja vett részt a versenyen, s közben sok új ismerettel, a gyakorlatban hasznosítható tudással, élménnyel és értékes nyereményekkel gazdagodott. A PénzSztár szakmai támogatottsága is évről évre bővült, így az együttműködő partnerek között ma már egyaránt jelen vannak a gazdasági élet, a pénzügyi intézményrendszer és a felsőoktatás elismert képviselői.

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek magyarországi és határon túli magyar középiskolákból. A nevezés teljesen díjmentes, a jelentkezés feltétele csupán annyi, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a – 14–22 év közötti – diákjai legyenek, és a 2016/2017-es tanévben aktív középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezzenek. A fordulók során a csapatoknak különféle típusú és fokozatosan nehezedő feladatokat kell megoldaniuk, amelyhez a pénzügyi-gazdasági tájékozottság mellett általános műveltségre, logikus gondolkodásra és gyakorlati készségekre is szükség van. Nevezni 2016. október 10-ig lehet, a www.penzsztar.hu weboldalon található regisztráció kitöltésével.

Mivel a pénzügyi, gazdasági és vállalkozási ismeretek ma már szervesen hozzátartoznak az általános műveltséghez, a PénzSztár játékos feladatai is a gyakorlatban hasznosítható tudásra és készségekre helyezik a hangsúlyt. Azok a középiskolák, amelyek arra bíztatják tanulóikat, hogy végigjátsszák legalább a verseny két online fordulóját, már sokat tesznek azért, hogy a fiatalok megismerjék a legfontosabb pénzügyi, gazdasági és vállalkozási alapfogalmak jelentését. Éppen ezért, az a három középiskola, ahol a legtöbb csapat kitölti a két online tesztet – az elért eredménytől függetlenül –, különdíjban részesül. Nyereményük egy évre szóló oktatási szimulációs szoftverlicenc, amely további segítséget nyújthat a gazdasági, pénzügyi és vállalkozási ismeretek oktatásában.

A PénzSztár verseny során olyan ismeretekkel, tapasztalatokkal gazdagodhatnak a fiatalok, amelyek meghatározóak lehetnek mindennapi életük, továbbtanulásuk, pályaválasztásuk szempontjából. A hasznos tudás mellett értékes nyeremények, tárgyjutalmak és továbbképzések is várnak a jól teljesítő csapatokra. A verseny fődíja 100 000 forint és egy okostelefon a győztes csapat minden tagjának.

További információ

PénzSztár Versenyközpont

1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 24.

Telefon: +36 1 354 1608

E-mail: info@penzsztar.hu

www.penzsztar.hu

www.facebook.com/penzsztarverseny

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.