2
júl
Hugyecz Enikő

Felhívás mesterpedagógusi próbaminősítésben való részvételre

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) felhívást tesz közzé, amelynek során lehetőséget biztosít a mesterpedagógusi minősítés megszerzésére próbaminősítési eljárás keretében azon pedagógusoknak, akik 2015. január 1-jétől mesterpedagógusként elsősorban szaktanácsadói tevékenységet kívánnak végezni.

Az OFI az Oktatási Hivatallal (OH) együttműködve a TÁMOP 3.1.5/12 kiemelt projekt keretében a projektcélokkal összhangban a minősítési eljárás pilot programja keretében próbaminősítéseket végez. A próbaminősítéseken megfelelt pedagógusok számára az OH tanúsítványt állít ki, amelynek birtokában mesterpedagógus fokozatba sorolják őket.

 

A regisztrációs időszak

2014. július 2–7.

A REGISZTRÁCIÓS IDŐSZAK LEZÁRULT, TOVÁBBI JELENTKEZÉSEKET NEM ÁLL MÓDUNKBAN FOGADNI!

 

A regisztráció feltételei

A jelentkező

  • rendelkezik legalább 14 év pedagógiai szakmai gyakorlattal és pedagógus szakvizsgával,
  • jelenleg pedagógus munkakörben, pedagógiai szakértő munkakörben vagy pedagógiai előadó munkakörben foglalkoztatott,
  • nyilatkozik arról, hogy részt vesz az OFI által a TÁMOP 3.1.5/12 keretében szervezett szaktanácsadói továbbképzésen, valamint
  • 2015-től mesterpedagógusként elsősorban a szaktanácsadói feladatok ellátásában szeretne részt venni.

A próbaminősítésre az is jelentkezhet, aki még nem szerepel az Országos szaktanácsadói névjegyzéken. A képzés sikeres elvégzése és a tanúsítvány megszerzése után viszont jelentkeznie kell az Országos szaktanácsadói névjegyzékre, mivel szaktanácsadói tevékenységet csak azok végezhetnek, akik szerepelnek a Névjegyzéken.

 

A próbaminősítésben résztvevők kiválasztása

A jelentkezettek közül az OFI a megyei és szakterületi szaktanácsadói igények figyelembevételével választja ki a próbaminősítési eljárásban résztvevőket.

 

A próbaminősítés elemei

A próbaminősítésben résztvevők

  1. elemzik, értékelik egymás portfólióját,
  2. látogatják és elemzik, értékelik egymás óráit/foglalkozásait, valamint
  3. bemutatják a szakmai tevékenységüket („portfólióvédés”).

A próbaminősítési eljárás várhatóan 2014. augusztus 25-én kezdődik, és 2014. november 30-án zárul le. Az eljárás részleteiről és a pontos időpontokról a próbaminősítésbe bevont pedagógusokat az OFI e-mailben értesíti.

Amennyiben kérdésük vagy észrevételük lenne a felhívással kapcsolatban, kérjük, a probaminosites@ofi.hu e-mail címre juttassák el.

 

Köszönjük:

 

 

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.