28
feb
Medvey Tamás

Ismeretanyag a Visegrádi Együttműködésről

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete a Visegrádi Együttműködés történetéről és működéséről szóló ismeretanyagot állított össze online rejtvényfeladatok formájában.

A feladatok fő célcsoportja a gimnáziumokban és szakgimnáziumokban tanuló 11. évfolyamos diákok, akik számára országos középiskolai vetélkedőt hirdetett meg az Oktatási Hivatal.

A feladatok feldolgozzák a visegrádi királytalálkozót, a visegrádi hármak majd négyek megalakulását, a V4 korszakainak eseményeit, a V4 működését, szerkezetét és projektjeit, valamint a visegrádi országokkal kapcsolatos alapvető ismereteket, de érdekességeket, különleges jellemzőket is érintenek.

Az ismeretanyagot alapvetően nem szöveges, hanem interaktív online rejtvények formájában állítottuk össze a LearningApps feladatszerkesztővel, hogy a diákok ismeretszerzését megkönnyítsük. Ugyanakkor az egyes témákkal kapcsolatban megjelöltük a részletesebb tájékozódáshoz szükséges online forrásokat is. Az egyes fejezetek kérdéseinek megválaszolásában segítenek a megjelölt rövid cikkek, de ezeket a gyakorló jellegű feladatokat előzetes ismeretek nélkül is meg lehet oldani többszörös próbálkozással, mert a helyes megoldások is elérhetőek a feladatokban.

A tananyag eléréshez kattintson IDE!

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.