22
már
Hegedűs Mihály

Jövő héten már az iskolákban az Új Köznevelés márciusi lapszáma

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A hónap témája a biológia.

Legújabb lapszámunkban Palkovics László oktatási államtitkárral beszélgetünk a jövőben tervezett változtatásokról, valamint bemutatunk egy új kutatást, mely az iskolai kultúra fogalomkörét járja körbe. Legújabb, élménypedagógiai írásokat felvonultató cikksorozatunk első részében a vízzel foglalkozunk, illetve egy kis kedvcsinálót is adunk a március-áprilisban induló Témahetekhez.

Nagyinterjúnkban Lampert Zoltánnal mesél nekünk az általa szervezett biológustáborokról, és persze arról, mi a jelentősége a középiskolában a biológia tanításának, hogyan lehet kedvet csinálni a tantárgy tanulásához. Megnéztük, miként folyik a biológiaoktatás a budapesti Ady Endre Gimnáziumban, illetve a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban, de hazai és nemzetközi versenyeket is bemutatunk, amelyeken megmérethetik magukat a diákok biológiából, környezetismeretből és természetismeretből. A biológiai kutatásokról Ormos Pál akadémikus kérdezzük. Ezek mellett folytatjuk óvodapedagógiai rovatunkat, ezúttal a konfliktuskezelés témakörét járjuk körbe.

A magazin teljes egészében és cikkenként is olvasható a folyoiratok.ofi.hu/uj-kozneveles oldalon, valamint ugyanitt megrendelhető Intézetünktől.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.