25
szep
Ijjas Tamás

Kutatók éjszakája az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OPKM) egyedülálló, 80 ezer kötetből álló gyermek- és ifjúsági irodalmi gyűjteménye kincsesbánya a kutatók és a gyakorló pedagógusok számára. Mindez kiegészül a könyvtár módszertani szakirodalmat tartalmazó gyűjteményével, mely abban is segít, hogy elemezzük, vagy éppen hogyan dolgozzuk fel a műveket.

Az este folyamán ennek gyakorlatát mutatják be az OPKM-ben Nyulász Péter gyermekíró művein keresztül egy interaktív előadás keretében.  A résztvevők a könyvtár munkatársainak segítségével kutathatnak a szakirodalmi adatbázisokban, elemzési, feldolgozási szempontokat kaphatnak szakdolgozatíráshoz, foglalkozástervek összeállításához. Mindezt interaktívan a kötetek kézbevételével, kritikák, foglalkozástervek megosztásával, a „kutatás tárgyának” közreműködésével.

 Ha van Nyulász Péter munkáihoz kapcsolódó foglalkozásterve, feladatlapja, hozza el az alkalomra!

Az első 30 érkező Mikkamakka számot kap ajándékba!

A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) Mesebeszéd. A gyerek-és ifjúsági irodalom kézikönyve c. tanulmánykötetét óriási kedvezménnyel, 1500 Ft-ért árusítja a helyszínen a program résztvevőinek.

 Az est házigazdája: Péterfi Rita főigazgató

Főszereplőink:

Nyulász Péter író, szerkesztő
Hermann Zoltán irodalomtörténész, egyetemi oktató, Károli Gáspár Református Egyetem
Pásztorné Csörgei Andrea a Mikkamakka főszerkesztője, könyvtáros tanár, Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
az OPKM könyvtárosai

Időpont: 2017. szeptember 29. 17.00-19.00

Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem OFI Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum díszterme (1089 Budapest, Könyves K. körút 40.)

Ezzel a programmal az OPKM újraindítja a Négyszögletű kerekasztal c. beszélgetéssorozatát is, melynek ez a 8. alkalma lesz. A programhoz kapcsolódóan egy vitrint is berendeztek Nyulász Péter műveiből, melyet a kölcsönzőtérben lehet megtekinteni.

 Programvázlat, mely a résztvevők igényei szerint  alakulhat:

1. Az OPKM gyermek- és ifjúsági irodalmi külön gyűjteményének rövid bemutatása.
2. Irodalomkutatás gyermekirodalmi témákban (OPKM katalógus, egyéb adatbázisok).
3. A gyermekirodalom-kutatás helyzete, problémái Magyarországon.
4. Nyulász Péter gyermekíró műveinek interaktív elemzése/kutatása/feldolgozása.

 További információk:

Az esemény felhívása a Kutatók éjszakája honlapon is megtekinthető a meghívottak életrajzával: http://www.kutatokejszakaja.hu/2017/esemenynaptar/esemeny.php?id=6389&menu_id=4

Nyulász Péter művei az OPKM katalógusában: http://bit.ly/Nyulasz_muvek

Kövessen minket a FB-on is: https://www.facebook.com/events/1851819765147519/

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.