5
feb
Hugyecz Enikő

A Magyar Közgazdasági Társaság tartott könyvbemutatót Kovács Árpád új kötetéről

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Vázlatos betekintés a közpénzügyi döntéshozatal alapjaiba címmel jelent meg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet gondozásában Kovács Árpád a Magyar Közgazdasági Társaság és a Költségvetési Tanács elnökének a könyve. A kötetet Kovács Áprád előadásával egybekötve 2015. február 4-én Szegeden mutatták be.

Két és fél évtizedes közpénzügyekkel, költségvetési politikával kapcsolatos gyakorlati és kutatói tapasztalatait összegezte új könyvében Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára. A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó feladatainak átvétele révén az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet gondozásában megjelent Vázlatos betekintés a közpénzügyi döntéshozatal alapjaiba című kötet a közpénzügyi menedzsment kérdései mellett olyan témákkal is foglalkozik, mint például a közjó fogalma vagy a versenyképesség értelmezése.

A Magyar Közgadasági Társaság könyvbemutatót szervezetta kötet ismertetésére. A Szegedi Akadémiai Bizottság épületében összegyűlteket az est moderátora, Farkas Beáta, a Szegedi Tudományegyetem intézetvezető egyetemi tanára köszöntötte. Lengyel Imre professzor, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának intézetvezetője mutatja be a szerző jelenlétében a könyvet, mely áttekinti a pénzügyi kultúrával, a társadalmi haladással és a közjóval kapcsolatos általános kérdéseket, miközben kitér a pénzügypolitika szerepére, a költségvetési politika céljára, valamint klasszikus eszközeire. Bemutatójában hangsúlyozta a kötet sokrétűségét, hiszen nemcsak szakkönyvként vagy tankönyvként használható, hanem a közpénzügyek iránt érdeklődők is izgalommal forgathatják. A bemutatót követően a szerző, Kovács Árpád tartott rövid előadást a 2015-ös költségvetés folyamatáról. Az előadásban kitért arra, hogy milyen stratégia jellemző a jelenlegi magyar gazdaságpolitikára, illetve közép-kelet-európai kontextusban vázolta fel a tendenciákat.

A kötet budapesti bemutatójára 2015. február 10-én kerül sor. További információ a Magyar Közgadasági Társaság honlapján található.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.