2
szep
Hegedűs Mihály

Már az iskolákban az Új Köznevelés szeptemberi lapszáma

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A tanév első lapszámának témája az instrukció és kérdezés.

Egy igen fontos és mindig aktuális téma lévén, az instrukció és kérdezés kapcsán beszélgettünk Patonay Anita színész-drámatanárral, illetve számos pedagógust és szakembert kérdeztünk a helyes és helytelen instrukciókról, a hatékony tanári szókincsről és beszédmagatartásról. 

Az idei tanévben – az Óvodapedagógia és Élménypedagógia sorozataink mellett – négy újat is indítunk: az Egészségünkre! rovatban az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés lesz a fő téma. A Digitális cikkeivel a mindennapi IKT-eszközhasználatban kívánunk segítséget nyújtani a tanároknak. A Kitekintő-ben nemzetközi vizekre evezünk, a Tanári szoba pedig egy-egy megtörtént, tanulságos esetet mesél el, emellett összegyűjtöttük az idei tanév legfontosabb eseményeit.

A magazin teljes egészében és cikkenként is olvasható a folyoiratok.ofi.hu/uj-kozneveles oldalon, valamint ugyanitt megrendelhető Intézetünktől.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.