22
már
sevi

Múzeumi hírek - Száz éves a "Tündérkastély"

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ és az OSA Archívum közös szervezésében - az év századik napján - a százéves budapesti épületeket ünnepeljük.

Az OPKM épülete, a hajdani tisztviselőtelepi főgimnázium is 1911-ben nyitotta meg kapuit. Látogasson el ünnepi programjainkra!

 

2011. április 10. (vasárnap), 10.00 - 18.00 óráig

Helyszín: 1089 Budapest VIII. Könyves Kálmán krt. 40.

(Megközelítés: a 3-as metróval vagy az 1-es villamossal a Népliget megállóig, onnan 2-3 perc séta)

Telefon: 323-5513, E-mail: muzeum@opkm.hu, www.opkm.hu

 

Programok

  • Becsöngettek! Legyen Ön is nebuló egy 1911-es tanórán! /11 órakor és 15 órakor/
  • Épületbejárás vezetéssel
  • “1911-ben Edison itt járt Budapesten". Ennek az eseménynek a tiszteletére megtekintheti az Edison-féle ónfóliás fonográfot és felvételről meghallgathatja hangját
  • Vetített képek az épület történetéről - folyamatos
  • Orbis pictus. Szemléltetés az iskolában című kiállítás ingyenes megtekintése


A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.