7
ápr
Indri Dániel

„Nálad Kezdődik a Pedagógia!” - Digitális témahónapok sorozat indul az NKP-n

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (EKE OFI) áprilistól havonta tematikus tartalmi ajánlásokkal, tanítási óra keretében feldolgozható témákkal is támogatni fogja a Nemzeti Köznevelési Portál (NKP) használatának elterjedését.

Az NKP-n található digitális feladatok, animációk, videók és egyéb oktatási segédanyagok érdekesebbé és eredményesebbé tehetik a tanórai és az otthoni tanulást, ezért arra szeretnénk buzdítani a pedagógusokat, hogy keressék meg és használják ki ezeket az új lehetőségeket. Munkájukat ezentúl azzal is segíteni fogjuk, hogy havonta különböző tematikájú válogatást teszünk közzé az NKP-n található digitális tananyagokból.

Az első témahónapok során elsősorban a történelem- és irodalomtanárok figyelmét szeretnénk felhívni az NKP-n fellelhető hasznos tartalmakra. Ajánlásaink az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg:

TÉMAÖTLETEK

A portálon természetesen még számos további anyag is található a fenti témákhoz.

Célunk az NKP fejlesztése, bővítése, így kíváncsian várjuk, hogy milyen jó ötletek és megoldások születnek az ott található tartalmak gyakorlati alkalmazására. Ezért kérjük, hogy küldjék el számunkra az Önök által hatékonynak tartott, kipróbált jó gyakorlatokat, módszertani megoldásokat vagy óraterveket. Örömmel fogadjuk továbbá visszajelzéseiket arról, hogy az ajánlott tartalmak közül melyeket találták a legjobbnak és a leghasznosabbnak az adott téma megismerése és közös feldolgozása során.

Jó gyakorlataikat és véleményüket – akár több különböző anyaghoz kapcsolódóan – az nkpmindenhol@ofi.hu e-mail-címre várjuk, beküldési határidő: 2017. május 31. A legjobb módszertani megoldásokat beküldők között értékes könyvcsomagot, valamint éves Új Köznevelés- és Mikkamakka-előfizetést sorsolunk ki.

Csatolmány: 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.