19
máj
Hegedűs Mihály

Nyomdában az Új Pedagógiai Szemle idei 3-4-es lapszáma!

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A Látószögben K. Nagy Emese, a hejőkeresztúri iskola igazgatójának esszéjével folytatódik közoktatási összeállításunk, illetve szemelvényeket közlünk Horányi Gábor, a Lauder Javne Iskola igazgatója Facebook-bejegyzéseiből.

Tóth Tamás Május tanulmánya a neoliberális oktatáspolitikát kritizálja, tematikus összeállításunk a Műhely rovatban pedig a digitális kultúra pedagógiáját járja körül, a gamifikáció és a digitális történetmesélés bemutatásával és nemzetközi kitekintéssel. Lapszámunk az egri gazdaságitanár-képzés történetének bemutatásával folytatódik. Beszámolunk az idén 40 éves GYIK-Műhelyről, fotóink is ezt illusztrálják. Közöljük egy német nyelvű nemzetközi diákvita anyagát a szabad tankönyvválasztásról és a menekültválságról. A Szemle rovatban a Fény és árnyék – A tehetségerők felszabadítása című könyvet recenzálja Tóth Teréz, Kaposi József kötetben megjelent válogatott tanulmányait mutatja be Sávoly Mária, és az Örkény Színház Anyám tyúkja c. előadásáról ír Sólyom-Nagy Fanni. Konferencia-beszámolóink szintén a digitális pedagógia témaköréhez csatlakoznak. A hátsó borítón egy múlt századi tankerület-igazgató feljegyzéseiből idézünk.

A folyóirat teljes egészében már igen és cikkenként is hamarosan olvasható lesz a folyoiratok.ofi.hu/uj-pedagogiai-szemle oldalon, valamint ugyanitt megrendelhető Intézetünktől.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.