5
júl
Hegedűs Mihály

OFI-s előadó a MoodleMoot 2016 konferencián

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

2016. június 23-24-én, az Óbudai Egyetem adott otthont a MoodleMoot 2016. évi konferenciájának.

A konferencia főszervezői, Papp Gyula és Vágvölgyi Csaba évek óta aktív szerepet töltenek be az elearning terjesztésében, a Moodle alkalmazók közösséggé szervezésében, az újdonságok megosztásában. A konferencia résztvevői plenáris előadásokat hallgathattak, valamint tematikus szekciókban illetve workshopokban vehettek részt.

A plenáris előadásokon többféle témával kapcsolatban szerezhettek információkat az érdeklődők. Az előadások kitértek az eLearning hazai helyzetképére, a Moodle legújabb verzióinak technikai újdonságaira, a MOOC (Massive Open Online Course) hatékony, tömeges igényeket kielégítő alkalmazásának a bemutatására, az interaktív AR (Augmented Reality, kiterjesztett valóság) alkalmazások kompetenciafejlesztésben betöltött szerepeire, illetve a különböző funkciókat ellátó elektronikus rendszerek (Moodle, EvaSys, EvaExam) közötti integráció lehetőségeinek a vizsgálatára.

A workshopokon résztvevők megismerkedhettek az adaptív tanulás módszertanával, az értékelés módjaival, a kitűzők használatával, a gamifikációs elv integrálási lehetőségeivel, a reszponzív design világával, a MOOC (Massive Open Online Course) kurzusok szervezésével, a kurzusok mobilra való optimalizálásával, az oktatáshoz kapcsolódó információk elemzési módszereivel és az eredmények vizualizációjával, valamint a tesztkérdések importálási lehetőségeivel.

Dancsó Tünde, az OFI tudományos munkatársa „Az emelt szintű informatika érettségi szóbeli vizsgáinak a tapasztalatai” című előadásában a vizsgáztatók körében végzett online kérdőíves vizsgálat eredményeit ismertette, a szóbeli vizsgákon szerzett tapasztalatokat és a fejlesztési javaslatokat összegezte. Ugyanebben a szekcióban a Digitális Témahét eredményeiről, a Moodle középiskolai alkalmazási lehetőségeiről és a kémia tantárgyat népszerűsítő interaktív oktatási programról számoltak be az előadók. A MoodleMoot konferenciákon elhangzott előadások absztraktjai és az előadók által megosztott prezentációk a moodlemoot.hu oldalon érhetők el.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.