11
máj
Ludas Viktor

Országos általános iskolai nemzetiségi tanulmányi versenyek a 7. és 8. évfolyamos tanulók számára

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A 2008/2009. tanévben is az OFI Oktatási Szolgáltatási Központjának Nemzetiségi Koordinációs Irodája koordinálja az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Országos általános iskolai nemzetiségi tanulmányi versenyek megszervezését, lebonyolítását.

A versenyek célja a nemzetiségi nyelvekből (görög, horvát, német, román, szerb, szlovák, szlovén), valamint népismeretből (cigány, görög, horvát, német, román, szerb, szlovák, szlovén) kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tehetséges gyermekek versenyeztetése.
A nyelvi versenyek a hagyományokhoz híven kettő (I. kategória: nyelvoktató iskolák, II. kategória: kétnyelvű és tannyelvű iskolák), a népismeret versenyek – a cigány kivételével – egy kategóriában kerülnek lebonyolításra.
A verseny feladatai a tananyag, a nyelvhelyesség és a népismeret követelményein alapulnak. A nyelvi versenyen a tanulók számot adhatnak nyelvtudásukról, irodalmi ismereteikről, olvasmányélményeikről. A népismereti versenyen a nemzetiségek ill. a cigányság történelmét, történetét, kultúráját, életmódját, hagyományait, a nemzetiség lakta területek és az anyaországok földrajzi jellemzőit mutatják be a versenyzők.
 
A részletes versenykiírás (a jelentkezés feltételei, a versenyek tematikája, határidők) megtekinthető, elérhető az OKM honlapján.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.