5
júl
Ijjas Tamás

A Sonkádi Szabadegyetemen járt az OFI

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Harmadik alkalommal rendezték meg Sonkádon a Mesterpedagógusok Szabadegyetemét, melyen az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója, Sipos Imre részt vett miniszteri biztosként, illetve az EKE OFI tartalomfejlesztési igazgatója, Valaczka András is előadást tartott.

A 2017. június 28. és július 1. között megrendezett „Egy csónakban evezünk” alcímet viselő Szabadegyetem programja az oktatás legfontosabb kihívásait és aktuális kérdéseit helyezte középpontba. A résztvevő mesterpedagógusok első kézből értesülhettek a feladataik ellátását segítő legújabb információkról és fejlesztési elképzelésekről, eredményekről az ágazat irányítóitól, illetve a szakmai-tartalmi kidolgozóktól és megvalósítóktól.

Sipos Imre, miniszteri biztos Új szereplők, új szerepek a pedagógus-továbbképzés megújításában tartott előadást, és az oktatás fontos kérdéseit számba vevő kerekasztalbeszélgetésen is részt vett Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke, Solti Péter, a Klebersberg Központ elnöke és Hajnal Gabriella, a Klebersberg Központ szakmai elnökhelyettese társaságában.

Valaczka András, az EKE OFI tartalomfejlesztési igazgatója Kipróbálás és megújulás – A tanítás tanulása címen tartott előadást, amely a pedagógusokat abban igyekezett támogatni, hogy a megfelelő válaszokat adhassák a Z generációt érintő kérdésekre, és megtalálhassák a tudás átadásának a legkorszerűbb és egyben leginkább működőképes útjait.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.