14
feb
Ijjas Tamás

Tankönyvbemutató rendezvénysorozat indul

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tankönyvi kínálata című rendezvénysorozat 2018. március 1–22. között kerül megrendezésre. Országosan 5 helyszínen 6 alkalommal várjuk a tankönyvek iránt érdeklődő nagyközönséget. 

A rendezvények az EFOP-3.2.2.-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú, A köznevelés tartalmi szabályozóinak megfelelő tankönyvek, taneszközök fejlesztése és digitális tartalomfejlesztése című projekt keretében és finanszírozásában valósulnak meg.

A rendezvénysorozat célja, hogy az érdeklődő intézményvezetők, tankönyvfelelősök és pedagógusok elsőkézből, a szerkesztők előadásaiból ismerkedhessenek meg a következő tanévre kínált könyvújdonságainkkal, ezzel segítséget nyújtva számukra a tankönyvrendelési időszakban.

A program szerint a plenáris előadásokat követően hat szekcióban folytatódik a munka (alsós, természettudományi, társadalomtudományi, idegennyelvi és tankönyvrendelési konzultáció, SNI). Három szekcióban külön programrészként – az adott tantárgyakhoz kapcsolódóan – a Nemzeti Köznevelési Portál (NKP) gyakorlatorientált, tankönyvekhez kapcsolódó bemutatására is sor kerül.

A programot neves külsős előadók is színesítik.

Március 1-én Budapesten a következő külsős előadókat várjuk:

A természettudományi szekcióban:
Dr. Ádám Péter, tudományos főmunkatárs, MTA Wigner Fizikai Kutatóintézet
Az SNI szekcióban:
Hargitai Katalin, tankönyvszerző

Március 5-én Budapesten a következő külsős előadókat várjuk:

Az alsós szekcióban:
Koósné Sinkó Judit, mestertanár, ELTE TÓK
A társadalomtudományi szekcióban:
Hartai László, filmrendező, operatőr, egyetemi oktató
Az idegen nyelvi szekcióban:
Jilly Viktor vezetőtanár, Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
 

A rendezvényen való részvételről igazolást állítunk ki.

A részvétel előzetes, online regisztrációhoz kötött, melyet a következő linken tehetnek meg: http://ofi.hu/jelentkezesi-lap

Szeretettel várjuk érdeklődőinket!

Minden rendezvénnyel kapcsolatos egyéb információt ezen a linken talál: http://ofi.hu/hir/elindult-tankonyvbemutato-rendezvenysorozat

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.