17
már
Medvey Tamás

Tankönyvválasztást segítő regionális tankönyvbemutatók

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) tankönyvválasztást segítő regionális tankönyvbemutatókat szervez 2015. április 8–23. között az ország hat nagyvárosában azzal a céllal, hogy tájékoztassa a pedagógusokat a megújult állami tankönyvkiadásról és megkönnyítse a tankönyvválasztást.

Egerben, Győrött, Debrecenben, Pécsett, Budapesten és Szegeden tankönyvbemutató napokat rendez az OFI összesen hét alkalommal. A regionális rendezvények során a pedagógusok első kézből ismerhetik meg a tankönyvfejlesztés új irányát és részletes tájékoztatást kapnak a tankönyvrendeléssel kapcsolatban. Az egynapos konferenciák keretében az alsó és felső tagozatos, valamint a középiskolai társadalomtudományi és természettudományi tantárgyakhoz kapcsolódó tankönyveket mutatják be a tankönyvek szerzői, szerkesztői és tananyagfejlesztői. A szekciókban továbbá megismerkedhetnek az idegen nyelvi és a nemzetiségi tankönyvekkel is a pedagógusok.

A tankönyvrendelés időszaka alatt a regionális napokat délutánonként rendezik. Akik bővebb tájékoztatást szeretnének kapni az OFI által kínált tankönyvekről és taneszközökről, a helyszínen informálódhatnak.

A regionális tájékoztató napok időpontjai és helyszínei:

2015. április 8.            Eger – Hotel Eger & Park (3300 Eger, Szálloda utca 1-3.)

2015. április 10.          Győr – NYME Apáczai Csere J. Kar (9022 Győr, Liszt Ferenc u. 42.)

2015. április 13.          Debrecen – Kölcsey Központ (4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.)

2015. április 14.          Pécs – Kodály Központ (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.)

2015. április 15.          Budapest – Kongresszusi Központ (1123 Budapest Jagelló út 1-3.)

2015. április 20.          Szeged – IH Rendezvényközpont (6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.)

2015. április 23.          Budapest – Kongresszusi Központ (1123 Budapest Jagelló út 1-3.)

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció linkje: http://www.ofi.hu/tankonyvvalasztast-segito-regionalis-tankonyvbemutatok 

A rendezvénysorozat a TÁMOP 3.1.5 Pedagógusképzés támogatása projekt keretében valósul meg.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.