30
okt
Ijjas Tamás

TanTrend – Heti montázs

A TanTrend legérdekesebb cikkeiből készítettünk válogatást honlapunk olvasóinak.

„HOGY MIÉRT VAGYOK TANÁR? HÁT AZÉRT, HOGY JÓRA CSÁBÍTSAK.” – INTERJÚ JUHÁSZNÉ FODOR MÓNIKÁVAL

A Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium tanárával beszélgettünk osztályfőnökségről, tanári ars poeticájáról.

Tovább olvasom >>

 

PROGRAMOK AZ ŐSZI SZÜNETRE

Alighogy elkezdődött a tanév, és a diákok visszarázódtak a mindennapokba, máris itt az őszi szünet. Ebből az alkalomból a TanTrend most népszerű kirándulóhelyeket ajánl, remélhetőleg sokan kedvet kapnak és a tantermek négy fala közé zárt diákoknak kissé elgémberedett tagjaikat is sikerül megmozgatniuk, de a rossz, esős időre is gondoltunk, ezért két múzeumi programot is bemutatunk.

Tovább olvasom >>

 

JÁTÉKOS OKTATÁS – 5 NÉPI JÁTÉK AZ OKTATÁSBAN

Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is hatékonyabban szerzik meg a tudást játék közben. Jelen cikkünkben a népi játékok oktató erejét mutatjuk be.

Tovább olvasom >>

 

„A LÉNYEG, HOGY EMBEREK LEGYENEK” – INTERJÚ BERECZKI ENIKŐVEL

A mai generáció életében kiemelt helyet foglal el az internet- és közösségimédia-használat, ezért a pedagógusok nem engedhetik meg, hogy ne kövessék a technológiai változásokat, ugyanakkor az is fontos, hogy a szülők tudjanak róla, mi történik gyermekükkel a virtuális térben – mondta a TanTrendnek adott interjújában Bereczki Enikő ifjúsági és generációs szakértő, a felnőtté válás kérdéseivel foglalkozó Pán Péter, STOP! nevű blog alapítója.

Tovább olvasom >>

 

KESERŰEK-E A „TUDOMÁNY GYÜKEREI”?

Mitől érzi magát jól a diák az iskolában? A kérdésre természetesen sokféle szempontból számtalan válasz adható, ám az bizonyos, hogy gyereknek, szülőnek és pedagógusnak egyaránt érdeke ennek kutatása. A kapcsolódó felméréseket természetesen nem nekik kell elvégezniük: nem is gondolnánk, milyen sok – magyar vonatkozású – vizsgálat foglalkozott ezzel az elmúlt időszakban.

Tovább olvasom >>

                        

VAN EGY JÓ ÖTLETED? – AKKOR TIED A PÁLYA!

Kiírták a 27-ik Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny felhívását.

Tovább olvasom >>

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.