21
jún
Ijjas Tamás

A tanulók hangja – a híd a tanuláshoz műhelykonferencia

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (EKE OFI) szakmai műhelykonferenciát szervez A tanulók hangja – a híd a tanuláshoz címmel. 
 

Az Erasmus+ program 2016-ban kezdődött nemzetközi projektjében öt európai uniós ország (Hollandia, Írország Magyarország Skócia és Szlovénia) oktatáskutatással és fejlesztéssel foglalkozó intézetei, valamint 15 iskola vesz részt. A projekt célja olyan módszertani eszköztár, oktatási modellek és pedagógus-továbbképzések kidolgozása, jó gyakorlatok továbbfejlesztése, amelyek segítségével a tanulók aktívan részt vehetnek saját tanulási tevékenységük irányításában. Ennek eredményeképpen erősödhet a tanárok és a diákok közötti kölcsönös bizalom. A tanulók személyisége fejlődhet, miközben a tanulás örömöt jelenthet számukra. 

A konferencián hazai oktatáskutatók és fejlesztők, valamint gyakorló pedagógusok négy műhelyfoglalkozás keretében, forgószínpad-szerűen mutatják be az eddigi eredményeket, a pedagógiai megújulást jelentő módszereket. 

A műhelyek témái: 
•    A tanulók hangja: a kérdés háttere és kutatási tapasztalok
•    Egyéni tanulási utak
•    A tanulók megismerésének módjai
•    Jóllét és eredményesség

A tervezett program: 
09:00–9:45 regisztráció
09:45–09:55 köszöntőbeszéd
10:00–11:00 műhely I
11:05–12:05 műhely II
12: 05–12:45 szendvicsebéd
12:45–13:45 műhely III
13:50–15:00 műhely IV

A rendezvényen elsősorban olyan pedagógusok részvételére számítunk, akik fontosnak tartják, hogy diákjaik felelősséggel irányítsák saját tanulásukat.  

Helyszín: BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium
1011 Budapest, Ponty u. 3.
http://www.hunfalvy-szki.hu/
Időpont: 2018. augusztus 30. 9:30–15:00

A konferencia ingyenes, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken tehető meg: http://felmeres.ofi.hu/v2/index.php/736863?lang=hu

Regisztráljon minél előbb, mert a résztvevők létszáma korlátozott!

Előzetesen tájékoztatjuk a téma iránt érdeklődő kollégákat, hogy a diákok egyéni tanulását segítő módszerekről 20 órás pedagógus továbbképzést szervezünk Budapesten, 2018. október 29-30-án, amelyre a konferencia résztvevői elsőbbséggel jelentkezhetnek.
 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.