20
már
Ijjas Tamás

Új angol és német érettségi feladatgyűjtemények a középszintű írásbeli vizsgához

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az EKE OFI új kiadványai az írásbeli érettségire készülő diákoknak és tanáraiknak nyújtanak hatékony segítséget.

A szerzők a feladatokat az új nyelvi érettségi követelményeinek megfelelően állították össze.

A feladatgyűjtemények mind a négy vizsgarészhez szakmailag hiteles gyakorlóanyagot tartalmaznak: erre garanciát jelentenek a szerzők és a szakmai lektorok, akik évek óta részt vesznek az érettségi vizsgafeladatok kidolgozásában és összeállításában.

A kötetek felépítése követi az írásbeli vizsga szerkezetét, a vizsga négy nagy komponenséhez – négy külön fejezetben – bőséges feladatanyag található:
- Olvasott szöveg értése 
- Nyelvhelyesség 
- Hallott szöveg értése 
- Íráskészség. 

A könyv végén található két teljes érettségi tesztsor segítségével a tanulók ellenőrizhetik, hogy milyen fokú a vizsgára való felkészültségük.

Újdonsága a könyveknek, hogy minden levélfeladathoz diákok által írt mintalevelek tartoznak, melyek a hivatalos javítási kulcs szerint vannak kijavítva és értékelve.

A kiadvány a feladatokon túl megismerteti a diákokat a vizsga valamennyi feladattípusával, másrészt számos gyakorlati tudnivalóval is ellátja őket (az írásbeli vizsga felépítése, követelményei, menete, pontozása). A szerzők minden vizsgarész elején hasznos tippekkel és stratégiai tanácsokkal is segítik a feladatmegoldást.

A kiadványok szerepelnek a hivatalos tankönyvjegyzéken.

A mintaoldalakhoz megtekintéséhez kattintson az adott címre.

NT-56509 Halápi–Jilly–Király–Lukács–Nagy–Szabó: Feladatgyűjtemény az angol írásbeli érettségihez. Középszint. Tesztekkel és CD-melléklettel

NT-56510 dr Somló Katalin – Dr Pantóné dr Naszályi Dóra: Feladat- és tesztgyűjtemény a német írásbeli érettségihez. Középszint. CD-melléklettel

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.