7
okt
Ijjas Tamás

Új helyen érhetők el a mérési minták és a megoldások

Tájékoztatjuk a kedves pedagógusokat, hogy a Nemzeti Köznevelési Portál átalakítása miatt a felmérőket és a megoldásokat elérhetővé tettük a Tankönyvkatalóguson.

A tankonyvkatalogus.hu oldalon a „Mérési minták, megoldások keresője”-gombra kattintva böngészhet minden érdeklődő a tartalmak között. Felhívjuk a figyelmüket arra is, hogy az itt elérhető szakmai segédanyagok segítséget nyújtanak az órára készüléshez és az órai munkához. A felmérők nem tekinthetők központi méréseknek, csupán a hatályos kerettanterv követelményei szerinti, segítő, ötletadó ajánlások, melyeket a tanítási folyamat során érdemes a tanulócsoport haladási irányának megfelelően módosítani vagy átalakítani.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.