4
ápr
Hegedűs Mihály

Új idegen nyelvi kiadványok a tankönyvjegyzéken

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A 2017/2018. évi idegen nyelvi tankönyvjegyzéki kínálatból kifejezetten a következő kiadványokra hívjuk fel a pedagógus kollégák figyelmét.

2017. január 1-ével módosultak a nyelvi érettségi követelményei és feladattípusai. A legmarkánsabb változások a középszintű szóbeli érettségiben történtek, mivel egységesítették a különböző nyelvek feladattípusait.

Az EKE-OFI új érettségi feladatgyűjteményei  szóbeli vizsgára való felkészülésnél nyújtanak hatékony segítséget. A sorozat öt nyelvből áll rendelkezésre, a kötetek mindenben megfelelnek az új követelményeknek:

NT-56480/NAT Angol szóbeli gyakorlatok
NT-56486 Feladatgyűjtemény a német középszintű szóbeli érettségire
NT-56492 Francia szóbeli gyakorlatok
NT-56493 Olasz szóbeli gyakorlatok
NT-56495 Spanyol szóbeli gyakorlatok

Az emelt szintű szóbeli érettségire (B2) való felkészítést szolgálja új kiadványunk: Somló Katalin: Examen Deutsch c. tankönyve és munkafüzete (NT-56508, NT-56508/M).

Két tankönyvünk – az angol  Bloggers 1 és a német Kekse 1 – mostantól rendelhető az új szakközépiskolai (korábban szakiskolai) tanterv szerint tanító iskolák számára, ezek a kiadványok ugyanis jóváhagyást kaptak  erre az iskolatípusra is.  

Jelentősen bővült a tankönyvjegyzékről is rendelhető kiadványaink száma: az iskolák ill. tanárok most már a hanganyagokat, a francia, olasz, spanyol feladatgyűjteményeket, a népszerű angol és német SZÓ-KINCS-TÁR sorozat részeit is meg tudják rendelni a KELLO felületén,  igen kedvező áron. Ezzel közel 200 kiadványunk rendelhető már a tankönyvjegyzékről.

Tankönyvkatalógusunk bőséges információval, többek között tartalomjegyzékkel, betekintő oldalakkal áll a tanárok rendelkezésére. (www.tankonyvkatalogus.hu)

Kiadványaink a tavalyival megegyező áron rendelhetők: ez jó hír minden olyan iskolának, ahol az EKE-OFI kiadványait használják. Kiegészítő anyagaink mostantól egy központi honlap oldalról könnyen elérhetők és ingyenesen letölthetők: tanári kézikönyvek, feladatlapok, tanmenetek (stb.)

Minden érdeklődőnek jó böngészést kívánnak az idegen nyelvi kiadványaink között az Idegen Nyelvi Szerkesztőség munkatársai!

 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.