1
dec
Indri Dániel

Útra kelt a Mikkamakka

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

A Mikkamakka magazin klubsorozata Székesfehérváron mutatkozott be. 2015. november 28-án a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyerekrészlegén találkoztunk közel 50 gyerekkel és szüleikkel, hogy megismertessük velük az OFI új gyereklapját.

A könyvtár által hirdetett Mikulásra várva című rajzpályázat díjkiosztóját követően Pásztorné Csörgei Andrea főszerkesztő és Pompor Zoltán felelős szerkesztő beszéltek arról, hogyan született meg a Mikkamakka magazin, bemutatták az első számot, és bepillantást nyújtottak a kiadói tervekbe is.

Ezt követően négy helyszínen zajlott a magazinhoz kapcsolódó program. Elkészítettük közösen a Kísérletezz otthon! című rovatban bemutatott lávalámpát, mindenki izgatottan vágott, öntött, festett és rázott. Az elkészült műveket a lelkes kísérletezők haza is vihették. Lakatos István, Év Gyermekkönyve-díjas író, illusztrátor képzeletbeli állatokat rajzolt együtt a gyerekekkel, közösen keltették életre Pityut, a szörnyet. Mindenki böngészhetett a legfrissebb gyerekkönyvek között, és kipróbálhatta tudását egy totó kitöltésével. Ajándékba képeslapot kaptak a játékos kedvű könyvmolyok. A negyedik helyszín a repülésé volt. Földgömb, hangok és csodás képek segítségével utazhattak a gyerekek távoli tájakra, és megismerhették az Amíg repülünk című kötetet is.

Januárban a Mikkamakka Klub Kecskeméten, a Katona József Megyei Könyvtár gyerekrészlegén folytatódik. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!
 

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.