sevi | 2011. feb. 7.

Szerdahelyi Emőke, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársa, az Alternatív vitarendezési projekt szakmai programigazgatója Sárközi Gabriellával, az Oktatásügyi Közvetítői Szolgálat megbízott vezetőjével közösen mutatta be az alternatív vitarendezés lényegét és a módszer iskolai adaptációjára kidolgozott szakiskolai programot.

Bemutatójában Szerdahelyi Emőke nagy hangsúlyt helyezett a resztoratív (kárhelyreállító) konfliktuskezelés jelentőségére az iskolai konfliktushelyzetek kezelésében, és példákkal bizonyította a fegyelmi eljárásba épített egyeztető eljárás nevelő erejét, a közösségre gyakorolt pozitív hatását. A résztvevők előtt meggyőző erővel bontakozott ki a kép, hogy ez a hatékony módszer az arra nyitott érdeklődők számára az OFI által kínált moduláris képzési rendszerben valóban megtanulható, és külön vonzóvá teszi a programot, hogy az alkalmazáshoz a programban részt vevő iskolák az adaptációhoz további szakmai segítséget is kapnak.

 

Bővebben itt olvasható:

http://www.koloknet.hu/?1295-az-alternativ-vitarendezes-szakiskolai-projektje

Tags: 
Prefix: 
mediacio

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.