A szerző a cikkben egyrészt az albán felsőoktatás külső minőségbiztosítási rendszeréhez tartozó két ügynökségről, a Public Accreditation Agency for Higher Educationről (PAAHE) – amely egyedüli ilyen ügynökségként értékeli a felsőoktatási intézmények minőségbiztosítási tevékenységét –, valamint az Accreditation Councilról (AC) – amely az intézményi és program-akkreditációkat egyedül lebonyolító külső ügynökség – készített beszámolót. (Az AC munkáját a PAAHE segíti szakmai és technikai szempontból.)

A fentiek mellett a cikk a külső minőségbiztosítási ügynökségek akkreditációjáról és önértékeléséről, valamint ezek nemzetközi beágyazottságáról is szót ejt.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.