A szerző a bolgár külső minőségbiztosítási ügynökséget a NEAA-t mutatja be egyrészt szervezeti felépítése, működési alapelvei és egy konkrét példa alapján, kitérve a doktori iskolák akkreditációjának kérdésére is.

A jövőbeli kilátásokat taglaló befejező részben a szerző az intézményi és programakkreditáció összevonását, pontosabban a programakkreditáció elhagyását javasolja. Véleménye szerint ez kevesebb feszültséget okoz a felsőoktatási intézményekben, növeli az innovációs hajlamot és jóval költséghatékonyabb megoldást is jelent.

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.